A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Only variables should be assigned by reference

Filename: core/Controller.php

Line Number: 51

Feuilletau de Bruyn

Feuilletau de Bruyn

Mediation & Law Practice


Eusebiusbuitensingel 7

6828 HT Arnhem


Toon op kaart

Kantooruren

Maandag: 09:00 - 17:00
Dinsdag: 09:00 - 17:00
Woensdag: 09:00 - 17:00
Donderdag: 09:00 - 17:00
Vrijdag: 09:00 - 17:00
Zaterdag: -
Zondag: -

Huurrecht

Zoals de naam al doet vermoeden gaat huurrecht over alles wat betrekking heeft op het huren en verhuren van ondermeer roerende en onroerende zaken. Vervolgens kunnen de huurobjecten weer verschillende bestemmingen hebben, zoals woonruimte, winkelruimte of kantoorruimte. Er zijn daarom ook verschillende soorten huurovereenkomsten.

In het algemeen is het zo dat wanneer iemand het gebruik van een bepaalde zaak verschaft en er sprake is van een tegenprestatie er sprake is van huur. Het meest zult u te maken kunnen krijgen met het opstellen van contracten, huurbescherming, huuropzegging, achterstallige huur en bijvoorbeeld het wijzigen van huurprijzen van een woonruimte.

Voor een leek lijkt het gemakkelijk om iets te huren of te verhuren, maar het is van groot belang dat dit goed gebeurt om vervelende situaties te voorkomen. Vaak zitten er in huurcontracten onaangename addertjes onder het gras waarmee u door ondertekening van het contract wordt geacht mee akkoord te zijn gegaan. Neem daarom voor u een contract tekent deze even met mij door om niet voor een nare, meestal dure verrassing te komen.